Marathons in Nederland 2020 overzicht

Benieuwd welke marathons er in 2020 zijn in Nederland. Wij hebben de bekende en minder bekende Nederlandse marathons voor je op een rij gezet.

Marathons in Nederland

Marathon januari

De grootste uitdaging van het lopen van een marathon in december is natuurlijk de kou. Probeer jezelf ook maar eens op te laden na de drukke kerstdagen. Misschien dat er daarom ook maar één januari-marathon is: Den Haag

Marathon februari

In februari kan je in een marathon lopen in Nederland in het mooie gebied tussen de Waal en de Maas. In 2016 was de primeur en ook in 2020 zal de Two Rivers marathon met startpunt Zaltbommel weer plaatsvinden. Een andere mooie marathon waarbij je over de Veluwe komt is de Midwintermarathon die vertrekt uit Apeldoorn. Ook hier de erg interessante Asselronde van 25 km. 

Midwinter Marathon

Marathon maart

In Maart kan je in Limburg de heuvelland Marathon lopen. Of de Lente Marathon van Amstelveen.

Marathon april

In april gaat het Nederlandse marathon seizoen echt los. De meeste hardlopers hebben hun training weer opgepakt en hebben zin in de aankomende lente en zomer. De marathon van Rotterdam is volgens velen de sfeer volste marathon in Nederland met bijna een miljoen mensen langs het parcours. Andere opties zijn de marathon van Enschede, een stuk kleinschaliger maar wel de oudste marathon van Nederland. Een grote groep vrijwilligers zet zich elk jaar weer in om te zorgen dat het de renners aan niets ontbreekt.  Ook kan je de marathon van Utrecht lopen. Tenslotte kan je ook nog deelnemen aan de marathon van Zeeuws-Vlaanderen

Marathon mei

De meeste marathons in mei vinden plaats aan het einde van de maand, vaak in hetzelfde weekend. Je kunt deelnemen aan de marathon in Leiden of aan de marathon van Drenthe. Een nieuwe marathon in 2017 was die van Tilburg maar helaas is deze na een paar edities alweer gestopt. Wel kan je meedoen aan de 2e editie van de Lauwersmeer Marathon.

Marathon juni

Ook in juni is er volop keuze, wat dacht je van de Marathon van Hoorn, de Brabantse wal Marathon of de Marathon van Amersfoort.

Marathon juli

Niet één van de bijzondere marathons wereldwijd maar wel de meest bijzondere marathons in Nederland. De strandmarathon in Den Haag, loop door de duinen en langs de zilte zee. 

Marathon strand

Marathon augustus

Marathon september

Marathon oktober

De marathon van Eindhoven is dan wel niet zo populair als het carnaval maar het is zeker een happening waar de Brabanders naar uitkijken. Je kunt ook de marathon van Meerssen lopen. Wil je in onze hoofdstad lopen dan is dit je maand. Schrijf je in voor de marathon van Amsterdam

marathon amsterdam

Marathon november 

Marathon december

Wanneer er meer data bekend worden die toegevoegd. Heb ik een marathon gemist, laat even een berichtje achter.